Analyse

Gewijzigd op Di, 19 Dec, 2023 om 11:46 AM

De analysepagina geeft de mogelijkheid om voor de verschillende locaties en afdelingen de waardes van de plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en bestuiving te analyseren in een grafiek. Hiermee kunnen de trends worden ontdekt voor de verschillende plagen in de kas en kan er tijdig worden gehandeld om de plagen tijdig te bestrijden.

In het filter kunnen de verschillende plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en bestuiving worden geselecteerd. Vervolgens kunnen de locatie, afdeling en periode worden geselecteerd. Daarnaast kan er een bereken methode worden bepaald (absoluut of op basis van toename). Het is ook mogelijk om de ingevoerde gegevens te exporteren als csv bestand of als excel bestand (xlsx) om als administratie bij te houden.

1. Filter

In het filter kan een keuze worden gemaakt van welke plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en bestuiving er in de grafiek moeten worden getoond. Klik op de vinkjes links van de opties om deze te selecteren.

2. Locatie en afdeling

Selecteer hier de locatie en de afdeling waar de analyse op gebaseerd moet worden.

3. Periode

Selecteer hier een begin- en einddatum om de periode vast te stellen waarover de analyse moet worden gemaakt. Klik op het kalender icoon om de kalender te tonen waarin de startdatum en einddatum kan worden geselecteerd. Naast de periode bepalen door de data, kunnen ook vastgestelde periodes worden geselecteerd zoals “Afgelopen maand”, “Afgelopen drie maanden”, “Afgelopen zes maanden” en “Afgelopen jaar”.

4. Bereken methode

Selecteer hier de berekenmethode waar de trend in de grafiek op gebaseerd moet worden. “Toename” laat het verschil zien tussen de waardes ten opzichte van de vorige scout sessie op dezelfde plek. “Absoluut” is de geobserveerde waarde van die week. Op de grafiek is dit een gemiddelde van alle toenames, op de plattegrond wordt per plek de Toename getoond.

5. Exporteren

Klik op de knop Exporteren om de gegevens te exporteren als CSV file of Excel bestand en deze op te slaan op de computer.

6. Grafiek / Plattegrond

De grafiek laat de verschillende waardes zien, die voortkomen uit de scoutsessiesBekijk de ontwikkelingen in je plaagdruk op de grafiek over meerdere weken heen, of gebruik de plattegrond om per week de situatie in jouw afdeling te beoordelen.

7. Plaagdruk: Gemiddeld per afdeling/gemiddeld per m²/Totaal per afdeling

De plaagdruk wordt op basis van de keuze uit de drie mogelijkheden weergegeven in de grafiek.

8. Interactieve elementen grafiek/ Reset knop

Binnen de grafiek is het mogelijk om een aantal interactieve elementen aan te klikken.

Wanneer er meerdere plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en natuurlijke vijanden zijn geselecteerd, dan kunnen deze afzonderlijk worden geselecteerd door op de icoontjes onder de grafiek legenda te klikken:

Per scoutmethode wordt er in de grafiek een y-as weergegeven. Door op de verschillende y-assen te klikken wordt alleen de lijn zichtbaar die correspondeert met de y-as. Door op de y-as te drukken highlight je alle scoutdata die met die scoutmethode is vastgelegd. Door op de reset knop te klikken wordt de oude weergave van de grafiek weer hersteld. De grafiek weer teruggezet naar zijn beginstaat.

Zet de muis op één van de lijnen in de grafiek om deze te highlighten

10. Behandelingen

In het aparte deel onder de grafiek worden de behandelingen getoond die zijn ingevoerd op de Behandelingen pagina. Hier wordt wekelijks getoond hoeveel en welke biologische en chemische behandlingen zijn ingezet. Klik op een behandeling of een week om naar de details te navigeren van die behandeling.