Behandelingen

Gewijzigd op Di, 19 Dec, 2023 om 1:01 PM

De behandelingen pagina geeft de mogelijkheid om bij te houden welke behandelingen er zijn gedaan ter bestrijding van plagen en ziekten. In het behandelingen menu is een overzicht weergegeven van alle behandelingen die zijn ingevoerd. De behandelingen worden gesorteerd op datum, product, dosering en locatie. Biologische behandelingen worden weergegeven met een groene tag, chemische behandelingen zijn oranje.

Met het aanwezige filter kan gericht gezocht worden op product, behandeling en locatie. Als type behandeling kan worden gekozen voor Biologische en chemische behandelingen. Indien voor chemische behandeling wordt gekozen kan in het veld “Product” wat hierna volgt, een nieuwe chemisch soort behandeling worden toegevoegd.

Let op: Voor behandelingen kunnen worden ingegeven moet er eerst minimaal één locatie met afdeling zijn aangemaakt

Hierna volgt een stappenplan hoe een nieuwe behandeling kan worden toegevoegd, waar deze zichtbaar wordt en hoe er gefilterd kan worden op de behandelingen in het overzicht.

1. Nieuwe behandeling toevoegen

Klik op de knop “+ Nieuwe Behandeling  die zicht rechtsboven het overzicht bevindt.

2. Selecteer een type behandeling

Selecteer het type behandeling wat toegepast gaat worden. Er kan worden gekozen uit Biologisch en Chemisch.

3. Selecteer een product

Selecteer hier een product. Indien hier in de vorige stap Biologisch is geselecteerd, verschijnen hier Koppert producten waaruit geselecteerd kan worden. Indien er in de vorige stap Chemisch is geselecteerd verschijnen hier eerder aangemaakte chemieproducten. Indien het gebruikte chemische product hier niet bij staat kan dit worden aangemaakt. Dit kan door in de balk met “Add new Item” het chemisch product in te typen en dan op “Add” te klikken.

4. Locatie en Afdeling

Selecteer vervolgens de locatie en daarna in het volgende veld de afdeling waar de behandeling is toegepast.

5. Details behandeling weergeven

Indien gewenst kunnen er extra details worden ingevoerd die bij de behandeling horen. Afhankelijk van de eerdere keuze voor biologisch of chemisch verschillen de velden van elkaar. Klik op “Details behandeling weergeven” om de velden waarin extra details opgenomen kunnen worden te laten verschijnen.

Behandelde oppverlakte

Kies hier voor de optie “Volledige afdeling” indien een behandeling is toegepast op de hele afdeling. Klik op “Deel van de afdeling” om extra velden te laten verschijnen waarin in het linkerveld een aantal kan worden ingegeven en in het rechterveld de eenheid (m², hectare, are, ft²).

Doelwit

Afhankelijk van de locatie en afdeling die in stap 4 zijn ingevuld, verschijnen hier de scoutvoorkeuren die eerder zijn ingesteld bij het aanmaken van de afdeling. Selecteer de scoutvoorkeur of scoutvoorkeuren waar de behandeling voor wordt toegepast.

Notities

Indien gewenst kunnen in het veld “Notities” opmerkingen worden geplaatst die later terug te lezen zijn in het overzicht van behandelingen.

Methode (alleen zichtbaar bij Chemische behandelingen)

Kies hier de methode van toepassing van de behandeling. Hier kan een keuze worden gemaakt tussen “Spuiten” en “Onderdompelen”.

Dosering (Biologisch)

Kies de dosering en een eenheidsmaat (stuks/m², zakjes/m², liter, US gallon, gram, kilogram, pond, ounce, mililiter).

Dosering (Chemisch)

Kies de dosering en een eenheidsmaat (liter, US gallon, gram, kilogram, pond, mililiter) per product.

Kies vervolgens de hoeveelheid water die is gebruikt indien voor de methode “Spuiten” is gekozen, of hoeveelheid per gebied indien voor de methode “onderdompelen” is gekozen.

Spuit volume (uitgegrijst indien bij methode voor “Onderdompelen” is gekozen)

Vul hier de hoeveelheid spuitvolume in het linkervak. Selecteer in het rechtervak of het gaat om gallons of liters.

Veiligheidstermijn(dagen) en herbetredingstijd (uren) (Chemisch)

Vul hier de veiligheidstermijn in dagen in en de herbetredingstijd in uren

Klik op de knop “Nieuwe behandeling toevoegen”    indien alle relevante velden zijn ingevuld. Het overzicht met behandelingen verschijnt. De toegevoegde behandeling komt bovenaan te staan.  Indien het om een biologische behandeling gaat, is het product groen, indien het om een chemische behandeling gaat is deze oranje.